Filmació del documental del IV Centenari de l'Oratori del Castell, en marxa

Maig 2022

Un ampli equip tècnic i artístic està filmant des del dijous 12 de maig la ficció–documental sobre la fundació de l’oratori del Castell. Aquest projecte forma part del programa d’activitats del IV Centenari de la creació l’any 1622 de l’advocació de la Mare de Déu del Refugi i de la revitalització del culte a Cabrit i Bassa per part del rector Joan Coll. L’Ajuntament organitza els actes amb la col·laboració d’Al Rum i altres associacions del poble.

El període de filmació s’allargarà més d’una setmana. L’ampli equip tècnic el dirigeix Andreu V. Clar i està integrat per Eduardo Alejandro González (director de fotografia), Alejandro Ortubia (Gaffer), Eduard Peyró (sonidista), Aroa Fuentes (Ajudant de so), Imanol González (ajudant de direcció), Albert Lladó (guionista), Claudia Romeu (directora d’art), Vicenç Clar (Productor), Fernando Sánchez (Productor), Antònia Isern (direcció de càsting) i Diana Cortès (foto fixa). Gairebé tots formats a l’escola de cinema de Catalunya.

Es tracta d’un equip molt professional encapçalat per l’alaroner Andreu V. Clar, que, malgrat la seva joventut, ja ha guanyat un certamen internacional de curtmetratges a Mèxic.

L’equip artístic, que representen papers com el del rector Coll o personatges antics i actuals d’Alaró està format per voluntaris alaroners. Els escenaris de la filmació són el Castell, Son Curt o el Teatre Municipal. A més, s’ha comptat amb col·laboradors que han aportat vestuari o atrezzo.

El guió enllaça el període actual amb el de la construcció de l’oratori el 1622 o el dels fets de Cabrit i Bassa de 1285.

Un cop fet el treball de camp, començarà el procés de muntatge. L’estrena està prevista durant les festes de Sant Roc.

Fotografies de la filmació (desplaça la imatge per veure més fotografies)