Juga amb Alaró

Activitats per passar l'estona i aprendre. Els jocs es troben publicats en format PDF i inclouen la solució en la segona pàgina.

Edició especial (Desembre 2022). Què saps del Castell d'Alaró?

En motiu visites guiades al Castell per escoles i associacions, hem publicat una sèrie de passatemps per posar a prova els coneixements sobre el castell.

Sabrieu respondre a les preguntes plantejades?

Fulletó Castell per a la Fira copia 2.qxp_EL INMUNDO.pdf

Edició número 6 (Octubre 2022). Joan Rosselló de Son Fortesa (1854–1935) publicà quatre obres: una novel·la –En Rupit–; un grapat de temes sobre el camp mallorquí –Ruralisme– i dos reculls de contes, narracions i records –Manyoc de fruita mallorquina i Tardanies.

A la Sopa de lletres hi ha onze paraules clau dels títols dels capítols dels dos darrers volums citats, que marquem en negreta. Cercau–los!.

A part, vos convidam a conèixer més detalls sobre la vida i obra de l'escriptor alaroner a través de 15 panells que presentàrem durant la Festa del Llibre de 2021 i que també estan publicats online.

Juga amb Alaro 6.pdf

Edició número 5 (Septembre 2022). Les crítiques sempre s’han d’escoltar, sobre tot si es fan amb esperit constructiu (cosa que no sempre succeeix).

Algun col·lectiu es queixà de que en el joc del mes de juliol, que relacionava pintors amb la seva obra, només hi havia homes. És cert que en el passat hi havia poques dones artistes, però ens haguéssim pogut esforçar un poc més. Intentem compensar amb un joc en el qual les alaroneres de naixença o residència són protagonistes exclusives.

Podries relacionar el seu nom amb l’activitat en la qual destacaren?

Juga amb Alaro 5.pdf

Edició número 4 (Agost 2022). L'amo en Tomeu ja ha complit els vuitanta i ha viscut en directe els esdeveniments alaroners més importants. 

Segueix participant en les festes de Sant Roc, però quan se sentia amb més ganes de gresca era durant els anys seixanta i setanta. Llavors es trobava en la vintena i la trentena d’anys i anava amb la seva al·lota, més endavant la dona i mare dels seus fills, a tots els actes. 

Li demanam que recordi les festes d’aquells anys. Té molt bona memòria, encara que de vegades li entra algun dubte. Pots ajudar a resoldre aquestes llacunes del temps?

Juga amb Alaro 4.pdf

Edició número 3 (Juliol 2022). Alaró és terra de residència de molts artistes des de fa mig segle. Manolo Coronado fou dels primers en descobrir la força del poble. En aquest passatemps publicam la fotografia d’alguns d’aquests artistes i obres sense identificar. Ets capaç de relacionar cada pintor amb el seu quadre?

Si no voleu passar directament a les solucions, vos deixam uns enllaços perquè descobriu més informació sobre l'obra i els artistes esmentats: Manolo Mompó, Pep Llambías, Celedonio Perellón, Aleix Llull, Rafa Forteza, Menéndez Rojas, Manolo Coronado, Alfred Lichter

Juga amb Alaro 3.pdf

Edició número 2 (Juny 2022). De vegades basta fixar-se en els petits detalls per conèixer la història del poble. Per exemple, els nombrosos portals on es pot veure gravada la lletra griega Tau demostren la importància que tengué en el passat la confraria de Sant Antoni. Mira les fotos i intenta recordar on estan..

També t'animem a passejar-te pels carrers d'Alaró i descobrir on es troben els diferents detalls. T'ho posem fàcil amb la publicació de l'itinerari sobre Google Maps (fes click aquí per accedir-hi)

Juga amb Alaro 2.pdf

Edició número 1 (Maig 2022). Descobreix les set errades comeses per l’autor d’aquesta crònica sobre la inauguració de la fàbrica d’electricitat d’Alaró.

Juga amb Alaro 1.pdf