Pioneres de l'Educació; Dones mestres a Alaró

Tema: Educació
Dates: Des de 4 de març al 15 d'abril del 2023
Visitants:  1.200
Publicacions: No n'hi ha cap associada.

Pioneres de l’Educació; Dones mestres a Alaró’ és una mostra que recull biografies, fotografies i dades sobre l’ensenyament al nostre poble a càrrec de dones, una tasca a la qual no es donà rellevància fins l’arribada de la Democràcia. L’organització corre a càrrec d’Al Rum, l’Ajuntament l’Alaró i el Casal de Son Tugores.

També s’ha reconstruït una aula antiga en la qual, a més de bancs, mapes i pissarres, es mostraran imatges d’antics grups d’escolars alaroners i estris que s’empraven fa mig segle i més a les aules.

Els socis d’Al Rum Marçal Isern, Catalina Mas, Andreu Mateu i Joan Riera, han treballat, conjuntament amb Llorenç Perelló i Inoa Ferrer, en la recerca de la informació i els materials exposats. Ha participat antigues mestres alaroneres o els seus familiars com Joana Pol, Maria Gelabert, Antònia Oliver, Margalida Pons, Catalina Terrassa, Catalina Ferrer… S’ha comptat amb la col.laboració del Museu de l’Educació de les Illes Balears i el patrocini del Pla Nacional Contra la Violència de Gènere.

La inauguració es celebrà el dissabte, 4 de març, a les 12,00, al primer pis de Son Tugores. Va romandre oberta fins el 15 d’abril.

Notícies relacionades