Un centenar de persones, a la presentació del llibre ‘Les vestes dels Cossiers’

Presentació del llibre de Joana Borràs Riera, "Les vestes dels Cossiers d'Alaró"

La sala del primer pis del Casal de Son Tugores es va quedar petita el dia 10 d’agost davant la gran quantitat de persones que han assistit a la presentació del llibreLes vestes dels Cossiers d’Alaró. Estudi de la seva indumentària a partir d’una fotografia de fa cent cinquanta anys’ de Joana Borràs Riera. El volum l’ha editat Al Rum amb el suport de l’Ajuntament d’Alaró.

L’acte ha tengut, a més, dos moments molt emotius. Un per la presència de Francesc Vallcaneras, l’home que amb el seu mestratge aconseguí el 1992 que els Cossiers alaroners tornessin a ballar després de mig segle sense fer-ho.

L’altre ha estat quan, a punt de finalitzar l’acte, Rafel Pons ha fet donació al poble de la fotografia del dimoni alaroner de fa cent cinquanta anys. Aquesta imatge està en l’origen de la investigació de Joana Borràs.

Ha obert la presentació el batle, Llorenç Perelló, que ha destacat la importància d’aquesta tradició i de la tasca de Vallcaneras per recuperar-los. En representació d’Al Rum ha parlat Francesc Coll, que ha repassat la formació i la qualificació de l’autora en el món de la moda, la qual cosa li ha permès estudiar a fons el tema de les vestes dels ballarins.

Joana Borràs ha explicat la gestació del treball i ha utilitzat abundant grafisme per explicar l’origen i l’evolució dels vestits. També s’ha referit a les noves aportacions que es fan, des de les imatges inèdites dels antics cossiers fins a la documentació en premsa de la segona meitat del segle XIX i principis del XX, que recull ballades arreu de Mallorca i fins i tot a València.

Aquells que no han pogut assistir a l’acte, podran adquirir el llibre el dia 16 dematí a la plaça durant el ball dels Cossiers. En els propers dies també es trobarà a la botiga Feels del carrer de Can Ros i a Roella.