Al Rum, a les festes de Sant Roc 2023

L’associació cultural Al Rum participa amb tres propostes de col·laboració durant les festes patronals. En aquesta pàgina anireu trobant més informació i detalls.

Exposició dedicada Ina Sassi (del 5 al 14 d'agost i de l'1 al 20 de septembre)

Catalina Sastre Simonet (1929-2022) és una cantant alaronera que va triomfar en els anys quaranta i cinquanta. Actuà a les sales de festes més importants de l’època com Tito’s i Trébol i gairebé a tots els pobles de l’illa. La mostra es muntarà a la sala del molí de Son Tugores i la recorda amb fotos, vídeos, panells, objectes i programes de l’artista. La col·laboració de la família ha resultat fonamental per retre-li aquest homenatge.


Presentació del llibre ‘Els Cossiers a través de la imatge i els documents’ (10 d'agost)

Escrit per Joana Borràs, aporta fotos inèdites dels tradicionals dansaires alaroners, entre elles, una de fa cent cinquanta anys. També hi ha un acurat estudi sobre els seus vestits, l’origen i l’evolució al llarg dels segles. Aximateix, és una forma de retre homenatge a Francesc Vallcaneras, als pioners que recuperaren el 1992 el grup de dansaires i a tots aquells que mantenen la tradició ben viva.


Concurs de dibuix infantil (7 d'agost)

Al Rum recuperà l’any passat aquesta activitat tradicional de les festes i destinada a estimular el sentit artístic dels més petits. A la pasada edició hi participaren prop de dos-cents nins i nines i enguany es vol superar aquesta xifra.