150 anys de fotografies dels Cossiers

Noticia de la presentació del llibre de Joana Borràs Riera, "Les vestes dels Cossiers d'Alaró". Et contem l'acte de presentació en el següent enllaç.

El dijous dia 10 d'agost, en el marc de les festes de Sant Roc, a les 19,00 hores, al Casal de Son Tugores, es presenta el llibre de Joana Borràs Riera ‘Les vestes dels Cossiers d’Alaró

El llibre l’edita Al Rum amb el suport de l’Ajuntament d’Alaró. Tot començà amb la troballa d’una fotografia del dimoni dels Cossiers a l’arxiu del santamarier Rafel Pons. Una imatge de fa… 150 anys!!! Trobar un alaroner de fa tants anys ja seria important. Si, a més, es tracta d’un membre de la colla d’una de les tradicions més arrelades del poble, ens trobam davant un fet excepcional. A partir d’aquí s’inicia una recerca de més fotos inèdites i se’n troben altres de 1908 i 1927

Les imatges, antigues i actuals, es recullen en aquest llibre. Més de trenta en total, també n’hi ha altres que expliquen els detalls i l’origen dels admirats i rics vestits dels nostres cossiers. 

(A la foto: els cossiers ballaren al Castell el 1908 per a un grup d’excursionistes del diari La Almudaina. S’ha colorejat amb tècniques informatiques que transformen l’escala de grisos en els colors originals)