Ple a la visita guiada a l’exposició "Descobrint sa Bastida"

Més de 25 persones han assistit el dissabte 27 de novembre a la visita guiada a l’exposició "Descobrint sa Bastida". Els assistents –socis, parents i amics d’Al Rum– han descobert els misteris d’aquest jaciment arqueològic amb el guiatge de l'arqueòleg Biel Llodrà.


Llodrà ha explicat les distintes etapes del jaciment, des del període de l’Alt Imperi de Romà, la dominació dels vàndals, la dependència de Bizanci... fins a l’etapa de l’arribada dels musulmans l’any 902.


Les restes ceràmiques que es mostren i que han estat descoberts en superfície parlen als que les saben llegir. Llodrà ha explicat que gràcies a aquestes troballes es pot saber que els habitants de sa Bastida comerciaven amb Eivissa, el Nord d'Àfrica, el Sud de França o Bizanci. La presència de vidre i ferro és un signe que allà no hi vivien només camperols, sinó que hi havia gent d’un cert estatus econòmic o polític.


Les restes d’àmfora desvetllen que algunes d’elles tenen una capacitat superior als setanta litres. Els molins de mà, el funcionament del qual ha explicat Llodrà, també ha centrat l’atenció dels visitants. El recorregut s’ha perllongat durant més d’una hora.


En les setmanes vinents es faran visites escolars. L'11 de desembre hi haurà una nova visita guiada organitzada per l’Ajuntament. Altres grups d’associacions o familiars que ho desitgin, poden sol·licitar aquests recorreguts de la mà de l’arqueòleg que dirigeix els treballs del jaciment.

Cartell de Descobrint Sa Bastida