Èxit de la inauguració de l’exposició "Descobrint sa Bastida", organitzada per Al Rum

Unes dues-centes persones han assistit el dissabte 13 de novembre a la inauguració de l’exposició "Descobrint sa Bastida" al Casal de Son Tugores d’Alaró. La mostra intenta crear consciència de la importància d’aquesta fortificació i jaciment actiu entre els segles IV i VIII. Ho fa amb panells, vídeos, fotografies i una vintena de peces arqueològiques.


El batle d’Alaró, Llorenç Perelló, destacà en un parlament la tasca d’Al Rum en la difusió i preservació del patrimoni alaroner. L’arqueòleg i director dels treballs que es duen a terme al jaciment, Biel Llodrà, ressaltà el fet que ens trobam amb una gran oportunitat per conèixer aquest període de la història mallorquina i ha plantejat la hipòtesi que ens trobem davant el primer nucli habitat del que avui és Alaró. A la presidència de l’acte també hi estigué el president d’Al Rum, Gabriel Campins.


En representació del Govern hi ha assistit la directora general de Territori, Maria Magdalena Pons, i pel Consell, la directora general de Patrimoni, Kika Coll.


L’exposició s’obre amb un homenatge als voluntaris que han ajudat en les tasques de neteja del jaciment llevant hores al seu temps lliure. Una gran part del col·lectiu de col·laboradors assistí a la inauguració i s’il·lusionà en comprendre que la seva tasca serveix per conèixer millor la història alaronera i mallorquina.


L’assistència fou tan nombrosa que s’hagueren de fer torns per entrar a la sala. Els visitants contemplaren amb interès les reproduccions a grandària real les ceràmiques. Destaquen també els dos molins de mà d’una vitrina central o els mapes del conjunt de la fortificació i de les relacions comercials que es dedueixen a partir dels llocs d’origen de les restes d’estris d’ús que s’han localitzat. També les tres monedes localitzades fins ara


Tots ells són objectes trobats en superfície, la gran esperança és que les troballes augmentin exponencialment quan es comenci a excavar sistemàticament. 


"Descobrint sa Bastida" romandrà oberta fins a principis de gener. S’organitzaran visites guiades per a grups escolars i per als col·lectius que ho desitgin. Per fer-ho poden contactar amb Biel Llodrà, membres d’Al Rum o l’Ajuntament d’Alaró.