Exposició sobre les primeres troballes de sa Bastida

Actualització data de la inauguració: 13 de novembre. Més informació aquí.


L’associació cultural Al Rum prepara, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alaró, una exposició divulgativa sobre la fortificació de sa Bastida. La inauguració està prevista pel 12 de novembre, al casal de Son Tugores i coincidint amb la celebració de la fira.

La mostra serà comissariada per l’arqueòleg responsable de les excavacions de sa Bastida i membre d’Al Rum, Gabriel Llodrà i Pizà.

El que més pot cridar l’atenció dels visitants són les troballes que ja s’han fet quan les excavacions encara es troben en fase de neteja de la zona i l’aixecament de plànols. Així i tot, només a primera vista i en superfície ja hi ha un seguit de peces que expliquen molts aspectes del jaciment. Ceràmiques, monedes i molins de mà ja donen molta informació sobre aquest indret històric.

També es podran veure fotos de les murades, plànols i un vídeo fet amb vol de dron que permetrà valorar la importància del conjunt. 

Uns panells cronològics explicaran didàcticament els distints períodes entre els segles IV i VIII en els quals el jaciment estigué ocupat. Durant quatre segles es convertí en el primer refugi fortificat pels alaroners dels anys més desconeguts de la història mallorquina.

En un dels apartats preferents de la mostra, es retrà homenatge als nombrosos voluntaris que han col·laborat per netejar la zona del jaciment. Aquesta tasca ha permès avançar molt més aviat en els treballs previs a l’excavació.

Durant l’exposició s’organitzaran visites escolars i d’altres grups interessats per difondre aquesta part poc coneguda de la història d’Alaró.


Publicat el 27 d'agost del 2021

Foto de la secció de la murada de Sa Bastida
Secció de la murada de Sa Bastida

Notícies relacionades