Dipòsit d’un calze a la parròquia

(Febrer 2023) 

L’Associació Cultural Al Rum ha dipositat a la parròquia de Sant Bartomeu d’Alaró un calze procedent de la donació feta a la nostra organització per la família Sampol de Son Curt

Aquest vas té peu i canya de coure amb una capa d’argent. La copa és d’argent daurat. Les línies són senzilles, peu rodó (en el qual s’ha fet gravar la propietat), canya és tornejada amb una magolla a la meitat i acaba en fulles d’acant que abraçan la copa d’argent. És de la meitat del segle XIX i segueix models neoclàssics. Té una alçada de vint-i-sis centímetres i una amplària de quinze centrímetres a la base i vuit a la part superior de la copa.


Al Rum diposita aquesta peça litúrgica a la parròquia perquè pugui emprar-se a les celebracions religioses, especialment en aquelles relacionades amb la festivitat de Sant Pere, un patronímic molt lligat a la família donant. El rector, Bartomeu Barceló, i el president d'Al Rum, Gabriel Campins, signaren el 4 de febrer el document de cessió.


La família Sampol de Son Curt entregà el passat agost a l’Ajuntament i a Al Rum el seu històric arxiu. L’associació cultural és propietària de tot el material relacionat amb el Castell i amb el Ferrocarril d’Alaró, encara que aquesta part també es conservarà a l’arxiu municipal. A finals d'any està previst organitzar una exposició sobre el tren alaroner.