Al Rum incorpora tres noves pintures de Gabriel Reinés

L’Associació Cultural Al Rum ha sumat tres noves pintures de l’alaroner Gabriel Reinés (1805-1885) al seu fons artístic. Aquestes incorporacions tenen a veure amb un dels objectius de l’entitat: preservar pel poble el patrimoni artístic de creadors naturals o que han residit a Alaró. Ja són cinc els quadres de Reinés que es troben al fons d’Al Rum, dos d’ells han estat restaurats recentment.


Dues de les obres són paisatges, mentre la tercera és el retrat d’una dona jove. Un dels paisatges i el retrat s’exposaren a la mostra dedicada a Reinés que Al Rum organitzà l’any 2019 al casal de Son Tugores.


Paisatge amb arc de Sant Martí’ és un oli sobre tela que té unes dimensions de 43x53 centímetres. Se suposa que es pot datar devers 1860, època en la qual l’artista s’interessà per fenòmens meteorològics ja que presentà a una exposició organitzada per la Diputació una obra amb el títol ‘L’hivern’.


L’altre paisatge mostra una escena de la costa en un oli sobre tela de 43x53 centímetres. No es mostrà a l’exposició del 2019, però s’incorporà una fotografia al catàleg en la qual s’afirma que sembla una obra de taller, ja que al Museu de Lluc n’hi ha una gairebé idèntica atribuïda a Nicolau Sureda.


Buste de nina amb vestit verd’ és un oli sobre tela de 50x38 centímetres. Probablement es tracta d’una d’una obra d’aprenentatge en el taller del seu primer mestre, Guillem Ferrer Puig.


Les obres hauran de passar pel taller de restauració i entre el projectes d’Al Rum s’hi troba una exposició per mostrar els fons patrimonial d’Al Rum, que inclouen pintures, llibres, argenteria, escultura…

Buste de nina amb vestit verd

Escena de la costa

Paisatge amb arc de Sant Martí