El nou llibre d'Al Rum ja està enfornat

"Alaró, carrer a carrer" és el títol del nou llibre que Al Rum publicarà a principis de desembre. Es tracta d’un treball que posarà a l’abast dels alaroners els orígens dels topònims, els canvis que han sofert i la història dels carrers on viuen, treballen o gaudeixen del passeig. També es conten històries curioses, es parla de personatges que hi han viscut o negocis que hi han tengut portes obertes.

La presentació d’aquesta obra redactada per Andreu Mateu, Bartomeu Noguera i Joan Riera es farà el dia 11 de desembre, a les 20,00 hores, al Teatre d’Alaró. A partir de l’endemà estarà a la venda cada dia a Nou Roella i els dissabtes 12 i 19 de desembre al mercat.

A més de la tasca divulgativa, el llibre inclou més de noranta fotografies antigues, algunes amb més de cent anys, que permeten veure els canvis en la fisonomia del poble. Les imatges s’han trobat a arxius de Catalunya, de Mallorca i a les cases particulars de molts alaroners.

El volum també ret homenatge a Antònia Matas, la que fou dona de Jaume Colom, el metge Mariner. Alaró té una col·lecció única de plaques ceràmiques distintes per identificar cada carrer. Plaques que foren elaborades artesanalment i de forma generosa per aquesta alaronera nascuda a Maria de la Salut. La col·lecció de plaques que dissenyà es publica en color.

La part final del llibre ‘Alaró, carrer a carrer’ està dedicada a explicar l’evolució urbana del municipi. A partir d’un planol del segle XVIII i amb l’ajuda de documents, infografies i fotos aèries es mostra el període aproximat d’obertura de cada via.

Portada del nou llibre "Alaró, carrer a carrer", que es presentarà dia 11 de desembre a les 20,00 hores al Teatre d'Alaró.