Gran assistència a la presentació del llibre "Alaró, carrer a carrer"

La nova publicació d’Al Rum es presentà l’11 de desembre al Teatre d’Alaró amb tots els seients plens dels autoritzats en l’era de les restriccions de la Covid.

El president d’Al Rum, Gabriel Campins, explicà les activitats desenvolupades al llarg d’un any difícil a causa de la pandèmia. També contà com s’ha elaborat ‘Alaró, carrer a carrer’ a partir d’una idea del president d’honor de l’associació, Joan Marcó, i con anà creixent fins convertir-se en la publicació que ja està al carrer.

Seguidament intervingueren els tres autors del llibre. Andreu Mateu destacà la importància i la generositat de la figura d’Antònia Matas, que ha permès que Alaró tengui una col·lecció singular que difícilment es trobarà a altres indrets. Ella dissenyà, elaborà i pagà la majoria de senyalitzacions que avui guien a residents i visitants. També ressaltà la necessitat que es preservi i s’amplii la col·lecció iniciada per la dona de l’estimat metge Mariner.

Joan Riera posà l’accent en els textos que acompanyen aquesta caminada pel nomenclàtor alaroner. Contà que els lectors es trobaran amb una gran quantitat de petites històries, de vegades sols exposades amb una pinzellada i altres desenvolupades més extensament. Contà, per exemple, que molts alaroners saben que un carrer es diu Germà Julio de La Salle, però que molt pocs coneixen que es tracta d’un ciutadà francès de nom Joseph Pouly Paturel.

Bartomeu Noguera se centrà en com una part del llibre té un fonament sòlid en les tasques desenvolupades fa gairebé vint-i-cinc anys per membres d’Al Rum abans que existís l’associació. Es tracta d’una recollida de fotos que es dipositaren a l’arxiu municipal i de les primeres dades sobre alguns carrers publicades a la Revista del Cercle.

Presentació del nou llibre "Alaró, carrer a carrer", que es presentà dia 11 de desembre a les 20,00 hores al Teatre d'Alaró.