Al Rum demana al Consell de Mallorca que estudiï la compra de sa Bastida

Actualitat novembre 2023: Els pressupostos de la comunitat autònoma destinen 800.000€ a la compra de Sa Bastida (segueix la noticia)Març 2022


El president de l’Associació Cultural Al Rum, Gabriel Campins, s'ha adreçat per escrit a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, per sol·licitar que la institució insular analitzi la possibilitat de comprar la finca alaronera de sa Bastida.


Al Rum considera que reuneix valors històrics, patrimonials, paisagístics i etnològics més que suficients per posar-la a l'abast de tots els mallorquins. En aquest sentit, es recorda que es troba molt aprop d'un nucli habitat i a una zona de la Serra de Tramuntana molt accessible per a tots els mallorquins.


Un valor afegit importantíssim són els recursos hídrics de la finca. La font de sa Bastida es podria incorporar al subministrament públic d'aigua o es podria fer una concessió per a la seva explotació. En ambdós casos suposaria un abaratiment del cost de l'adqusició.


La petició va acompanyada d'un dossier de més de cent pàgines amb explicacions escrites, fotografies i mapes per ressaltar els valors de la finca. En resum es destaca que:El dossier l'han elaborat el geògraf Francesc Lillo, l'arqueòleg Biel Llodrà i l'enginyera Myriam Viñas. Abans de fer la proposta al Consell es consultà amb la propietat i amb tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament d’Alaró.

Localització

Molta de Sa Bastida

Foto Mola de  Sa Bastida

Forn de calç

Foto murada Sa Bastida devora es Picó Gros

Foto entrada de la Font de sa Bastida

DOSSIER SA BASTIDA - versio web.pdf