Vols excavar a Sa Bastida?

Excavació arqueològica del dipòsit 2

Després d’anys de tasca de recuperació dels camins i murades de sa Bastida, de jornades de voluntariat, visites, conferències i exposicions, a la fi ha arribat el moment d’iniciar una nova etapa al jaciment de sa Bastida: les excavacions. I, a més dels professionals de l’arqueologia, hi poden participar voluntaris que viuran l’experiència de cercar les claus del passat.

Aquesta primera campanya de 2023 ha estat finançada per l’Ajuntament d’Alaró i el seu objectiu és l’estudi d’un dels grans dipòsits de l’entrada del castrum alaroner. L’excavació permetrà conèixer millor les darreres etapes d’utilització d’aquesta estructura de l’Antiguitat Tardana, així com les diferents fases constructives que ara només s’observen parcialment.

L’Associació Cultural Al Rum, l’Ajuntament i l’equip de sa Bastida conviden a la participació de voluntaris i voluntàries al procés d’excavació i a les tasques de laboratori que vindran després. 

🗓️ Dates: La campanya començarà el 10 de juny i el treball de camp finalitzarà el 30 del mateix mes.
🕙 Horari: Es podrà col·laborar tots els dies entre setmana de 8 a 15h o els dissabtes de 9 a 12h.
📍 Lloc: Sa Bastida (Google Maps)

🥾 Equipament: S’ha de portar roba de feina, calçat de muntanya, capell o gorra, aigua i berenar. Es proporcionaran guants de feina, eines i, als nous participants, se’ls farà entrega de la camiseta del projecte.

📝 Inscripcions prèvies:  Envia un correu a Biel Llodrà (llodrapiza@gmail.com)