L’historiador Jaume Boada dóna un escut d’Alaró centenari a Al Rum

Jaume Boada, un historiador especialitzat en numismàtica, ha fet donació a l’Associació Cultural Al Rum d’un escut d’Alaró datat a les darreries del segle XVIII o principis del XIX. Es tracta d’una talla de fusta policromada en la qual en el centre es poden veure l’ala i el castell en negre, estan sobre un fons vermell, mentre que la vasa és daurada. Té unes dimensions de 40 x 27 centímetres.

Procedeix, probablement, d’una peça ornamental d’alguna escenografia d’arquitectura efímera que es muntava a l’església d’Alaró. A la rectoria se’n conserven altres dos iguals. Boada l’adquirí fa anys a un mercadet i ara ha decidit cedir-lo a l’associació. Al Rum decidirà quina finalitat se li dona per tal que pugui ser vist per tots els alaroners.

Boada i Andreu Mateu, membre de la Junta Directiva d’Al Rum, signaren el 24 de gener el document de cessió d’aquest element patrimonial

Jaume Boada és un historiador que s’ha especialitzat, entre altres temes, en la numismàtica illenca. Els temes alaroners no són aliens a la seva tasca investigadora en aquest terreny, com per exemple, les pallofes de la parròquia o algunes monedes de circulació interna entre els treballadors d’alguna fàbrica d’electricitat. També traduí i edità llibres de viatgers estrangers de l’illa com Mary Stuart Boyd o Margaret d’Este, que inclouen capítols dedicats al nostre poble.

Jaume Boada i Andreu Mateu mostren l'escut el dia de la cessió

Jaume Boada i Andreu Mateu el dia de la cessió