Al Rum col·labora en el manteniment del web més complet del Castell

El matemàtic Josep Lluís Pol és l'autor de la pàgina web més completa sobre el Castell d'Alaró. Malauradament, el domini havia caducat i ara, gràcies a la col·laboració entre l'autor i Al Rum, la informació es podrà consultar a una nova adreça. Ho trobareu tot a https://hisn-alarum.jimdofree.com/

La web 'Del castell estant' l'ha construïda durant anys Josep Lluís Pol. Inclou dades sobre la història –amb una completa cronologia–, els donats, els camins d'accés, la toponímia, la literatura, les construccions que es troben damunt la penya, la fauna, la flora o la geologia. A més, també s'hi poden visualitzar galeries de fotografies antigues i modernes impressionants. L'apèndix documental inclou retalls de revistes i premsa, pregons de la Festa de la Flama, goigs i plànols com el del projecte per dur la carretera fins a dalt del cim.

També destaca un curiós article del mateix Pol titulat: 'Castell d'Alaró: la prova que la Terra és rodona'. En ell s'explica de manera rigorosa perquè Formentera és l'única illa de les Balears que no es pot veure des del puig d'Alaró per mor de la curvatura de la Terra. S'aprofita també per fer una referència al precedent històric sobre triangulacions a les Illes de la campanya de mesura del meridià de París pels savis il·lustrats. No debades, l'autor és matemàtic de professió.

Josep Lluís Pol és un enamorat del Castell que ja escriví a petició d'Al Rum el llibre 'El camí d'un poble. Mig segle de la carretera del Castell d'Alaró', publicat amb motiu de l'exposició fotogràfica i documental organitzada l'octubre de 2019 amb motiu del mig segle de la recuperació de la carretera que arriba al Pouet.